بستن

آشپزی

طرز تهیه ته چین بوقلمون

  • بازدید: 176
ته چین بوقلمون

ته چین بوقلمون

ته چین بوقلمون

  1. مواد لازم:


    ▪️زرده تخم مرغ ۲ عدد، 
    ▪️برنج خیس خورده ۴ پیمانه، 
    ▪️بوقلمون به مقدار لازم، 
    ▪️ماست چکیده ۱۰۰ گرم، 
    ▪️ماست معمولی ۱ پیمانه، 
    ▪️دارچین ۱ قاشق مربا خوری، 
    ▪️روغن يا كره به میزان لازم، 
    ▪️زعفران دم کرده به میزان لازم
     


    طرز تهیه:

    🔸بوقلمون رو با با پیاز و ادویه بپزید. برنج رو که از قبل خیس کردیم درون آب جوش میریزیم و مقدارى نمک اضافه میکنیم. تا موقعی که برنج داره جوش میخوره میریم سراغ بقیه مواد.يك عدد پياز رو خرد ميكنيم و سرخ ميكنيم وقتى طلايى شد يه مقدار كره بهش اضافه مى كنيم و زرشك رو بهش اضافه ميكنيم و زير حرارت رو خاموش مى كنيم چون زرشك احتياجى به تفت دادن نداره. زرده تخم مرغ رو در ظرف گودى مى ريزيم و با چنگال مخلوط میکنیم. 

    🔸ماست چكيده و مقداری زعفران دم کرده رو بهش اضافه میکنیم و با چنگال مخلوط میکنیم. وقتی برنج شروع به جوشیدن کرد مقداری از برنج رو بر میداریم و با ناخن مرکز برنج رو نصف میکنیم اگه برنج حالت سفتی اولیه خودش رو از دست داده بود کافیه.(چون برنج ها با هم متفاوت هستن بهترین کار همینه ,اما دقت کنید برنج نباید نرم بشه) 

    🔸برنج رو از صافی رد كنيد و حدود دو کفگیر از برنج رو روی موادی که آماده کردید بریزید و مخلوط کنید. قابلمه  مورد نظر رو چرب کنید(من با كره قابلمه رو چرب كردم) و برنج رو اضافه کنید. روی برنج رو بوقلمون بریزید بهتر که ریش ریش کنید چون حالت قشنگ تری داره و روی  بوقلمون رو دارچین بریزید، حالا مخلوط پياز و زرشك رو روى بوقلمون بريزيد. 

    🔸ماست معمولی رو با بقیه زعفران دم کرده به بقیه برنج اضافه کنید و با هم کامل مخلوط کنید و روی بقیه بوقلمون بریزید. و با پشت قاشق  کاملا  فشار دهید. 

    🔸در قابلمه رو با دم کنی بپوشونید و قابلمه رو روی حرارت متوسط بذارید تا وقتی که شروع به بخار کردن بکنه. وقتی بخار کرد شعله رو کم کنید و اجازه بدید برنج دم بکشه. حدود یک ساعت برای دم کشیدن این مقدار برنج کافیه. برای سرو هم یه بشقاب یا دیس روی قابلمه بذارید و قابلمه رو برگردونید. برنج قالبی توی دیس میفته. در آخر با زرشک و خلال بادام و پسته تزئین کنید.