بستن

آشپزی

طرز تهیه ته چین مرغ تک نفره

  • بازدید: 1701
ته چین مرغ تک نفره

ته چین مرغ تک نفره

ته چین مرغ تک نفره

  1. مواد لازم:

    برنج ایرانی ................................۲ پیمانه پلوپز )
    سینه مرغ ..................................۱ عدد یا مغز ران مرغ ۲ عدد
    تخم مرغ ....................................۲ عدد
    روغن مایع .................................۴ قاشق غذاخوری
    ماست چکیده............................... ۱ پیمانه
    کره ...........................................در صورت تمایل به مقدار لازم
    زعفرون دم کرده، نمک و فلفل......... به مقدار لازم
    زرشک و خلال پسته...................... به مقدار لازم
    پیاز .........................................۱ عدد


    طرز تهیه:

    ابتدا سینه مرغ را میپزیم. برای اینکه مرغی بدون هورمون میل کنید ابتدا مرغ را با آب میگذاریم جوش بیاد و بعد میبینید که آب کدری رویش می آید. آن آب را خالی کرده و سپس قابلمه را شسته دوباره مرغ را درون آن گذاشته و آب میریزیم و روی گاز میگذاریم. یک عدد پیاز را پوست گرفته ولی ته آن را نکنید به همراه یک عدد هویج متوسط شسته و پوست کنده در آب مرغ می اندازیم.البته هویج را دو سه قسمت میکنیم. مقدار کمی نمک و فلفل میزنیم و درب ظرف را می گذاریم تا مرغ بپزد. بعد ازین که چند جوش خورد کمی آب لیمو داخل آن ریخته تا ترشی آن به خورد مرغ برود و مرغی خوشمزه داشته باشید. بعد ازین که مرغ پخت اگر آب آن زیاد است شعله را زیاد کنید تا آب آن کشیده شود و مقدار کمی از آن بماند. من از آب باقیمانده در کیک مرغم استفاده میکنم.بعد ازینکه مرغ پخته شد آن را ریش ریش کنید.
    در قابلمه ای آب و نمک را میگذاریم جوش بیاید. سپس برنج از قبل خیس داده شده را اضافه میکنیم تا بجوشد. برنج ته چین رو همیشه یه کم زنده تر از حالت معمول آّبکش کنید.
    توی مدتی که برنج در حال جوشیدنه، توی یه ظرف گود تخم مرغ، روغن، ماست و زعفرون و مقدار کمی نمک بریزید. حتما مقدار کمی نمک اضافه کنید چون تاثیر فوق العاده ای توی مزه اش داره. البته مواظب باشین که شور نشه.
    خوب هم بزنید تا کاملا یکدست بشه. برنج رو آبکش کنید و یه کمی بشورید که شور نباشه و خنک بشه. برنج آبکش شده رو توی ظرف مخلوط تخم مرغ بریزید. خوب هم بزنید تا برنج کاملا با مواد مخلوط بشه. ته ظرفی که میخواید ته چین توش درست کنید رو چرب کنید. توی هر قالب مافین یه کمی از برنج ته چین بریزید طوری که تا نصفه پر بشه. با پشت قاشق خوب برنج رو فشار بدید تا فشرده بشه. روی برنج تیکه های مرغ پخته بریزید. اگه دوست دارید میتونید روی مرغها زرشک تفت داده شده و خلال پسته بریزید.فقط مواظب باشین زرشک ها رو وسط قرار بدین چون زرشک لای ته چین میسوزه مخصوصا اگه در تماس با دیواره ی ظرف باشه. از بقیه مخلوط برنج روی مرغها بریزید. باز هم خوب فشار بدید تا کاملا فشرده بشه. باز هم خوب فشار بدید تا کاملا فشرده بشه. روی قالب رو با فویل بپوشونید. فویل رو چند تا سوراخ روش بزنید.
    قالب رو در فر از قبل گرم شده با دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار بدید. ته چین رو به مدت ۱ الی ۱/۵ ساعت در طبقه وسط فر بذارید بپزه.
    هر چی بیشتر بمونه ته چینتون قرمزتر و برشته تر میشه. اگه ته چین رو ته دیگی و خشک دوست دارید باید بذارید بیشتر بمونه که خشک بشه.
    اگه ته چین خوب پخته شده باشه به راحتی از قالب جدا میشه. قالب رو در ظرف سرو برگردونید و با زرشک تفت داده و خلال پسته تزیین کنید.
    این مقدار حدود 12 عدد ته چین یک نفره میده. البته بازم بستگی به اندازه قالب مافین تون داره.
    نکته: میشه بجای ماست چکیده از ماست معمولی استفاده کرد ولی سعی کنید که از قسمت سفت ترش استفاده کنید و مقدار ماست بستگی به نوع ماستتون داره. مواظب باشید که خیلی برنجتون با ماست که ترکیب میشه شل نشه چون بعد از پخت خمیر میشه. پس مواظب مقدار ماستتون باشین.
    نوش جان


    گردآوری: تحریریه