مواد لازم برای 4 کوفته:
فیله مرغ چرخ کرده..................300 گرم (حتما دو بار چرخ کنید)
پیاز رنده شده........................1 عدد بزرگ
لپه...................................... نصف پیمانه پلوپزی یا ۱ استکان کوچک
برنج ایرنی.............................1پیمانه کوچک یا نصف لیوان
تخم مرغ...............................1عدد
سبزی کوفته ..........................400 گرم (شامل شوید ترخون مزه نعناع)(سبزی ها باید خشک شده باشند نه تازه)
زردچوبه ...............................1و نیم قاشق چایخوری
نمک و فلفل زعفران .................به میزان لازم
مواد لازم مواد میانی کوفته:
به دلخواه میتونه باشه مثلا: گردو یا زرشک یا آلو بخارا یا پیاز داغ یا تخم مرغ آبپز و یا گوجه بذارید
مواد لازم سس کوفته :
گوجه ..................................۴ عدد
زرشک................................1 قاشق غذا خوری
روغن..................................1قاشق غذا خوری
آب ....................................۴ لیوان
رب گوجه..............................1 قاشق غذا خوری
پیاز بزرگ..............................1 عدد
طرز تهیه:
لپه را دو ساعت قبل پختن خیس کنید بعد آبش خالی کنید و با کمی نمک و آب بذارید بپزه برنج هم همینطور خیس کنید و بعد بذارید بپزه لپه باید خوب بپزه اما برنج نه کمی باید مغزش سفت باشه البته نه زیاد به اندازه که برنج میجوشونید برای آبکشی. بعد مرغ چرخ کرده با 1 پیاز رنده شده که آبش گرفتید با لپه خوب بکوبید با گوشت کوب اونهایی که غذا ساز دارن میتونن بریزن تو غذا ساز خوب بکوبید. حدود ۲۰ دقیقه بکوبید بعد برنج و سبزی کوفته و تخم مرغ و نمک و فلفل و زعفران و زردچوبه بریزید داخلش و با دستتون حدود 20 دقیقه خوب ورز بدهید. بعد ۱ کاسه آب ولرم بذارید جلو دستتون کمی از مواد کوفته بردارید و خوب تو دستتون ورز بدهید و گرد کنید برای اینکه کوفته تو قابلمه ترک برنداره و یا له نشود دستتون همش خیس کنید تا هوای بین کوفته ها خارج بشه بعد زرشک و گردو و آلو بذارید رو کوفته و مقدار دیگه مواد کوفته بذارید رو کوفته و دستتون خیس کنید و خوب کوفته گرد کنید و بذارید یک ساعت تو یخچال بمونه.
پیاز با ۱ قاشق روغن سرخ کنید تا طلایی بشه بعد از طلایی شدن آب بریزید تو قابلمه بعد گوجه زرشک و آلو نمک فلفل و رب گوجه فرنگی و کمی زعفران ساییده شده هم اضافه کنید و بذارید تا جوش بیاد بعد از جوش اومدن خیلی آرام کوفته هارو بذارید تو قابلمه و زیر قابلمه کم کنید به حالت دم کنی برنج در ظرف رو باز بذارید نه بسته و بذارید یک ساعت بپزه بعد از گذشت نیم ساعت با احتیاط کوفته را برگردانید و هر چند وقت یکبار از سس کوفته روی آن بریزید.
نوش جان
گردآوری: تحریریه