نمیدونم تا حالا از گوجه خشک شده برای کنار غذا یا روی غذاهای مختلف استفاده کردید یا نه ! اگه اینکار رو تا حالا نکردید یه بار امتحانش کنید حتما خوشتون میاد .
گوجه فرنگی خشک در بازار هم موجوده و قیمت بالایی هم داره ، شما میتونید با انجام یه سری کارهای ساده خودتون چیپس گوجه فرنگی رو درست کنید .. این طوری به نظر سالم تر میاد .
گوجه فرنگی رو در قدیم زیر آفتاب خشک میکردن ولی امروزه با کوچیک شدن خونه ها و آلودگی و گرد و خاکی که توی هوا هست بهتره گوجه ها رو داخل فر خشک کنید .
ابتدا گوجه فرنگیهای سفت رو انتخاب کنید . اندازه ش فرقی نمیکنه شما میتونید از گوجه های بزرگ ، متوسط یا حتی گوجه گیلاسی برای اینکار استفاده کنید . فقط دقت کنید گوجه زیاد آبدار و له نباشه !
اگه قصد شما درست کردن چیپس گوجه برای کنار غذا هست هر گوجه رو به 4 قسمت تقسیم کنید . اگه گوجه کوچیکه اون رو فقط از وسط نصف کنید .
دقت کنید برش ها نباید خیلی نازک باشه ! پس برحسب اندازه گوجه برش ها زده بشه ..
برش ها رو روی سینی شبکه ای فر یا داخل سینی فر که یه کاغذ روغنی انداختید قرار بدید . میتونید روی فویلی که با کمی روغن زیتون چرب شده هم گوجه ها رو قرار بدید . قسمت برش خورده باید به طرف بالا باشه ..
روی گوجه ها نمک و کمی سبزیجات معطر بپاشید . سبزیجات میتونه شامل آویشن ، ریحان و رزماری باشه ..
سپس فر رو روی کمترین درجه روشن کنید .. 100 یا 110 یا نهایت 120 درجه برای خشک کردن گوجه ها کافیه .
مدت زمان خشک شدن گوجه ها بستگی به میزان آبدار بودن گوجه ها متفاوته و بین 6 ساعت تا 10 ساعت ممکنه طول بکشه .. بعد از گذشت 5 ساعت گوجه ها رو هر نیم ساعت چک کنید . گوجه باید خشک شده باشه یعنی وقتی فشارش میدید خشک باشه و آب نداشته باشه ولی در عین حال قابل انعطاف هم باشه و خشک و شکننده نباشه ..
گوجه فرنگی های خشک شده رو میتونید داخل زیپ کیپ در فریزر برای چند ماه نگه دارید .
از این گوجه فرنگیها برای کنار غذا و سالاد و حتی انواع پیتزا میتونید استفاده کنید
یه سری گوجه ها رو بعد از خشک شدن توی بلندر میریزن و پودر میکنن و از پودرش برای انواع سوپ و غذا استفاده میکنن .. پیشنهاد میکنم یه بار این روش رو حتما امتحان کنید .