بستن

آشپزی

طرز تهیه زیره پلو کرمانی

  • بازدید: 367
زیره پلو کرمانی

زیره پلو کرمانی

زیره پلو کرمانی

  1. مواد لازم:

    برنج............................... 4 پیمانه
    زیره سیاه......................... 2 قاشق غذاخوری
    مرغ................................. 1 کیلوگرم
    پیاز................................ 1 عدد
    زعفران آب زده................... 3 قاشق غذاخوری
    نمک وفلفل........................ به میزان لازم
    ادویه کاری......................... به میزان لازم
    پاپریکا............................... به میزان لازم
    گوشت راسته گوساله یا گوسفند.... 0.5 کیلوگرم
    پیاز................................... 2 بسته
    برگ بو................................ 2 عدد
    رب گوجه فرنگی..................... 2 قاشق غذاخوری
    نمک وفلفل........................... به میزان لازم
    زردچوبه............................... به میزان لازم
    دارچین................................ به میزان لازم
    زعفران آب زده....................... 2 قاشق غذاخوری


    طرز تهیه:

    1. یرنج را شسته و به همراه مخلوط نمک و آب به مدت دو ساعت خیسانده و کنار میگذاریم .
    2. پس از دوساعت در یک قابلمه متوسط آب را تا نیمه پر کرده روی حرارت زیاد میگذاریم تا جوش بیاید.
    3. آب برنج را خالی کرده و همراه روغن آن را در آب جوش میریزیم و شعله را کم میکنیم.
    4. در قابلمه را گذاشته پس از 15 دقیقه (زمانی که مغز برنج نرم شد ) یک استکان از آب و روغن روی برنج را برداشته و برنج را آبکش میکنیم . برنج را چشیده و نمک آن را اندازه میکنیم.
    5. قابلمه را خشک روی حرارت قرار داده برنج را در آن میریزیم .و زیره را که از قبل شسته و در صافی ریخته ایم لا به لای برنج ریخته و آب و روغنی که برداشته بودیم را روی آن میریزیم
    6. در قابلمه را بسته روی حرارت ملایم میگذاریم . وقتی که بخار کرد یک پارچه تمیز روی در قابلمه گذاشته و در قابلمه را میگذاریم. بعد از 30 دقیقه برنج حاضر است.
    طرز تهیه گوشت:
    ۱ – گوشت را با یک عدد پیاز و برگ بو و کمی زرد چوبه و فلفل و مقداری آب روی حرارت بالا قرار دهید تا آب بجوشد، کف روی گوشت را بگیرید و حرارت را روی متوسط تنظیم کنید و به مدت ۲ ساعت زمان پخت برای گوشت در نظر بگیرید .
    ۲ – بعد از پختن گوشت، آن را از آب خارج کنید . در انتهای طبخ گوشت باید به اندازه یک تا دو لیوان از آب گوشت باقی مانده باشد .
    ۳- آب گوشت را صاف کنید، یعنی پیاز و برگ بو را خارج کنید و دور بریزید.
    ۴- در تابه ای مقداری روغن گرم کنید، یک عدد پیاز باقیمانده را به صورت خلالی یکدست خرد کنید و همراه با کمی زردچوبه در روغن سرخ کنید تا طلایی شود. رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود .
    بعد گوشت پخته را – که بهتر است به قطعات درشت خرد شده باشد – به همراه کمی نمک و دارچین داخل تابه بریزید . تمام سطح آنرا سرخ کنید ، زعفران را داخل تابه بریزید .
    نمک و ادویه آن را کنترل کنید و یک الی دو لیوان آب گوشت صاف شده را به مواد اضافه کنید و با حرارت متوسط درب ظرف را ببندید و ۲۰ دقیقه گوشت را حرارت دهید.
    طرز تهیه مرغ:
    ۱ – مرغ ها را تکه کرده و در روغن کامل تفت داده تا طلایی شوند .
    ۲ – پیاز را نگینی خرد کرده و در روغن سرخ میکنیم تا کاملا طلایی شوند .
    ۳ – ادویه ها را به پیاز اضافه میکنیم . برای این مرغ از هر ادویه ای که دوست دارید میتوانید استفاده کنید از جمله پاپرکا ، فلفل چیلی ، کمی دارچین ، کمی کاری ، ادویه گرام ماسالا و …. که همه به ذائقه شما بر میگردد .
    ۴ – ادویه ها را نیز کمی سرخ کرده و مرغ ها را که از قبل سرخ کرده ایم به پیاز اضافه میکنیم .
    ۵ – زعفران را که آب زده ایم به همراه یک لیوان آب گرم به مرغ اضافه کرده در ظرف را گذاشته و روی حرارت ملایم قرار داده تا مرغ آرام آرام بپزد و کم آب شود.
    نوش جان


    گردآوری: تحریریه