بستن

آشپزی

طرز تهیه نان کلانه

  • بازدید: 433
نان کلانه

نان کلانه

نان کلانه

  1. مواد لازم:

    ▫️نمک.............................. به میزان لازم
    ▫️روغن حیوانی.................... ۱۵۰ گرم
    ▫️پیچک یا پیازچه خرد شده........ ۱ کیلوگرم
    ▫️آرد گندم.......................... ۱ کیلوگرم


    طرز تهیه:

    ابتدا یک کیلوگرم آرد را ۳ مرتبه به خوبی الک می کنیم و بعد در ظرفی گود می ریزیم و وسط آن را گود می کنیم یعنی آرد را کنار می گذاریم که وسط آن خالی شود. خمیر مایه را با آب ولرم مخلوط کرده و ۱۵ دقیقه در جای گرم قرار می دهیم تا عمل بیاید. سپس آن را به آرد اضافه می کنیم. کمی نمک می ریزیم و بعد به میزان لازم کم کم آب را اضافه می کنیم تا خمیر نرم و لطیفی به دست آید. خمیر را آنقدر ورز می دهیم تا دیگر به دست و ظرف نچسبد. روی خمیر را با سلفون روکش غذا یا کیسه نایلون فریزر می پوشانیم و بعد پارچه تمیز و ضخیمی را کمی نمدار کرده و رویش می اندازیم و ظرف را در جای گرمی قرار می دهیم تا به مدت ۳ ساعت استراحت کند و به حدی که به دست نچسبد.

    سبزیجات مورد نظر مثل پیچک یا پیازچه را خرد و ریز کرده، خمیر را باز کرده و مثل نان لواش نازک می کنیم و سزیجات را داخل نصفش قرار داده و طرف دیگر خمیر را رویش بر می گردانیم. یک ماهی تابه بزرگ یا سینی فر (یا ساج مخصوص نانوایی) را روی  بزرگترین شعله گاز می گذاریم و مطمئن می شویم ماهی تابه یا سینی فرمان روی حرارت مناسب و خوب داغ شده است. ولی آنقدر زیاد داغ نباشد که نان هایمان بسوزد. از پشت یک سینی گرد و نسبتا بزرگ و یا تخته آشپزخانه استفاده می کنیم و را طرف نان را کمی برشته می کنیم و پس از آن از روغن حیوانی برای چرب کردنش استفاده می کنیم.

    🔴نکات:

    ۱- در صورت تمایل مقداری زعفران هم به نان اضافه کنید.

    ۲- می توانید مقداری سیر را رنده کرده روی خمیر بریزید.