بستن

آشپزی

طرز تهیه دلمه کلم پیچ

  • بازدید: 360
دلمه کلم پیچ

دلمه کلم پیچ

دلمه کلم پیچ

  1. مواد لازم:

    ▪️گوشت (چرخ شده): 400 گرم
    ▪️کلم برگ: 1 کیلوگرم
    ▪️لپه (پخته و آبکش شده): یک دوم پیمانه
    ▪️برنج (پخته و آبکش شده): 1 پیمانه
    ▪️سبزی دلمه (ساطوری شده): 1 پیمانه
    ▪️پیاز (نگینی خرد شده): 2 عدد
    ▪️سرکه قرمز: یک چهارم پیمانه
    ▪️شکر: سه چهارم پیمانه
    ▪️نمک، فلفل و زدرچوبه: به میزان لازم
    ▪️رب گوجه فرنگی: 5 ق س
    ▪️روغن مایع: به میزان لازم
     


    طرز تهیه:

    🔸1- تابه ای را روی حرارت قرار داده و مقداری روغن داخل آن گرم کنید. سپس 1 عدد پیاز را درون آن کمی تفت دهید تا سبک و شیشه ای شود. بعد گوشت را به آن افزوده و تفت دهید تا رنگ آن تغییر کرده و بپزد.
     
    🔸2- نمک، فلفل، زردچوبه و 2 قاشق سوپخوری رب گوجه فرنگی را به مواد افزوده و کمی دیگر تفت دهید. سپس یک دوم پیمانه آب به آن افزوده و با در بسته بگذارید تا روی حرارت ملایم بپزد و آب آن تبخیر شود. بعد کنار بگذارید تا خنک شود.
     
    🔸3- لپه، برنج و سبزی دلمه (مخلوطی از تره، جعفری، نعنا، مرزه، گشنیز) را به مواد افزوده و مخلوط کنید.
     
    🔸4- کلم برگ (که از قبل قسمت ریشه آن را خارج کرده اید) را به همراه 1 قاشق سوپخوری سرکه و مقداری نمک داخل قابلمه ای حاوی آب در حال جوش ریخته و روی حرارت ملایم بگذارید تا نیم پز شود. سپس آن را آبکش کرده و وقتی خنک شد، برگ برگ کنید.
     
    🔸5- با استفاده از قاشقی مقداری از مواد را داخل برگ ها گذاشته و به دلخواه بپیچید. سپس از طرفی که آن ها را پیچیده اید، کف قابلمه ای بچینید (این کار را تکرار کنید تا مواد تمام شود).
     
    🔸6- داخل تابه ای مقداری روغن گرم کرده و پیاز دیگر را درون آن تفت دهید تا سبک و شیشه ای شود. سپس بقیه رب گوجه فرنگی را به آن افزوده و تفت دهید تا بوی خامی آن از بین برود. بعد مقداری آب به آن اضافه کرده و بگذارید تا کمی بجوشد. بعد از روی حرارت بردارید (میزان سس آماده شده باید در حدی باشد که روی دلمه را بگیرد).
     
    🔸7- سس آماده شده را روی دلمه بریزید و با حرارت ملایم بگذارید تا به غلظت بیفتد. سپس سرکه و شکر (از قبل داخل کاسه ای مخلوط شده) را به آن افزوده و به مدت 60 دقیقه بگذارید تا بپزد