طرز تهیه:
به اندازه نصف ليوان دانه سويا(لوبياي سويا) را پس از پاک کردن بشوييد و به مدت 10 ساعت درآب قراردهيد.
سوياهاي خيس خورده را درون ظرف قرارداده و به مدت 5 دقيقه حرارت دهيد تا آنزيم هاي ايجاد بوی لوبیا از بين بروند.
(دقت کنيد که اگر مرحله حرارت دادن را انجام ندهيد شير بدست آمده بو و طعم نامطلوبي خواهد داشت)
براي حرارت دادن از حرارت مستقيم و يا مايکروويو مي توانيد استفاده کنيد.
پس از اين مرحله دانه هاي سويا را داخل ميکسر/مخلوط کن ريخته و يک ليتر آب اضافه کنيد.
دستگاه را روشن کنيد . سوياهای خرد شده به همراه آب، محلول سفيد رنگي را ايجاد مي کنند
ترکيب بدست آمده را از يک توري بسيار ريز رد کنید.
شير سويا آماده است
به مدت7 دقيقه آنرا حرارت دهيد و پس از سرد کردن در يخچال قرار دهيد و تا 4 روز مي توانيد مصرف کنيد.
براي تغيير طعم شير سويا مي توانيد کمي نمک ،کاکائو و يا وانيل به آن اضافه کنيد.
به همین روش می توانید از سایر دانه ها مثل بادام و کنجد نیز شیر تهیه کنید.
پنير سويا
شير سويايي که بروش فوق درست کرديد را حرارت داده و به نقطه جوش برسانيد سپس آنرا در ظرف ريخته و بگزاريد تا کمي سرد شود(تا 70 درجه)
در اين فاصله يک قاشق مايه پنير را در يک فنجان آب با دماي حدودا 60 درجه مخلوط کنيد
محلول مايه پنير رابه آرامي به شير سويا اضافه کنيد و منتظر باشيد تا شير سفت شود
نکته :
بهتر است دماي حرارت شير کمي از حرارت محلول مايه پنير بيشتر باشد.
حال،پنير را داخل يک پارچه نخي/کتان يا توري مانند بپيچيد و ظرف يا وزنه اي روي آن قرار دهيد تا آب موجود درآن بکلي خارج شود
پس از اين مرحله پنير سويا يا توفو آماده است.
منبع: vegankind