مواد لازم برای قالب یا تابه گرد سایز بیست و پنج ( برای ده نفر):
ارد سفید دو و نیم لیوان
روغن مایع یک لیوان سر خالی
تخم مرغ چهار عدد
شکر یک و نیم لیوان
وانیل نوک ق چ
بکینگ پودر یک ق مرباخوری
زعفران دم کرده غلیظ دو ق غ
شیر یا ماست نصف لیوان
گلاب نصف لیوان
طرز تهیه:
برای این کیک مواد رو مستقیم توی تابه ریختم. میتونید توی قابلمه یا تابه رژیمی هم درست کنید . اما در هر صورت باید دولایه کاغذ روغنی کف تابه بندازید اگه کاغذ روغنی ندارید یه کاغذ تمیز پیدا کنید و با پنبه کمی چرب کنید و استفاده کنید، شعله پخش کن رو بزارید روی شعله متوسط با حرارت کم تا داغ شه. کف تابه دو لایه کاغذ پهن کن بزار کنار.
ارد و بکینگ رو سه بار الک کن بزار کنار. تخم مرغ ها رو با وانیل سه دقیقه با دور تند بزن. شکر رو اضافش کن چهار دقیقه با دور تند بزن . من شیر رو با گلاب قاطی کردم گذاشتم حرارت داغ شه در حدی که لب سوز نباشه و در این مرحله همینطور که هم زن روشنه اضاف کردم و یک دقیقه با دور تند زدم . روغن با زعفرون رو اضاف کن هفت ثانیه هم بزن و در آخر هم ارد رو طی سه مرحله هر مرحله هفت ثانیه با دور کند هم بزن . لطفا زمان هم زدن رو زیاد تر نکنید وگرنه کیک خمیر میشه. مواد رو مرکز تابه ریختم و صاف کردم درب تابه رو به همراه دم کنی بزارید و تا یک ساعت اصلا درب رو باز نکنید . برا من بیشتر از یک ساعت و نیم طول کشید. باید دور کیک طلایی شه و روی کیک سفت شه و بدست نچسبه و بعد خاموش کنید و اجازه بدید یکم از داغی بیوفته و بعد کیک رو برگردونید توی یه تابه دیگه تا اون طرفش هم طلایی شه. ربع ساعت بیشتر طول نمیکشه. در این مرحله نیاز نیس درب تابه یا قابلمه رو بزاری. کسایی که میخوان تو فر درست کنن طبقه وسط دمای صد و هشتاد به مدت چهل تا پنجاه دقیقه
نکته: منظورهمان لیوان های دسته دار فرانسوی خودمان می باشد.