مواد لازم:
هویج.........................3 کیلو
سیب.........................1کیلو
به.............................1 کیلو
پرتقال.......................1 عدد
شکر..........................5 کیلو
آبلیمو........................2تا 3 قاشق غذاخوری
زعفران......................مقداری
طرز تهیه:
ابتدا پوست هویج را میگیریم و بعد به همراه سیب و به رنده میکنیم. همه را داخل قابلمه بزرگی می ریزیم و شکر را هم روش می ریزیم و می گذاریم چند ساعتی بمونه که کمی شکرش آب شود. بعد از این مدت قابلمه را می گذاریم روی شعله ملایم گاز تا بپزد. بعد از یکی دو ساعت ساعت که هویج و به پخت و خوب جا افتاد پوست یک پرتقال را توش رنده می کنیم. دقت کنید که قسمت سفیدی پرتقال رنده نشود. در آخر کمی آبلیمو داخلش بریزید و همزمان بچشید که زیادی ترش نشه، بگذارید یکی دو جوش دیگر بزند و بعد شعله را خاموش کنید و بگذارید سرد شود و سپس در شیشه های مناسب ریخته و در یخچال نگهداری کنید.
نکته:1.این مربا خیلی راحته و اصلا نگران مدت زمان پخت نباشید. فقط اگر دیدین آبش داره تموم میشه توش آب جوشیده بریزید.
2.وجود به در این مربا باعث میشه خیلی عطر خوبی بهش بده و حالت ژله ای و مارمالادی میکنه.
3.می توانین با کمی زعفران آب کرده این مربا رو خوش طعم و عطرتر کرد.
4.اگر پرتقال نداشتید می توانید از خلال نارنج یا خلال پوست پرتقال که از قبل خشک کرده اید استفاده کنید. به این صورت که حدود 2 تا 3 قاشق خلال را دو تا سه بار در آب بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود و آبکش کنید و بعد داخل مربا بریزید و از عطر فوق العاده آن لذت ببرید.
5.از این مربا به عنوان رومال هر کیکی مخصوصا کیک پرتقالی می توان استفاده کرد که کیکتون را فوق العاده خوشمزه میکنه.
نوش جان
گردآوری: تحریریه نیمکد