مواد لازم:
تخم*مرغ.............................................. 6 عدد
شكر................................................... 2 پيمانه
روغن مايع............................................ 1 پيمانه سرخالي
شير يا ماست........................................ 1 پيمانه
هل ساييده.......................................... 1 قاشق سوپخوري سر صاف
گلاب درجه يك ..................................... 2 قاشق سوپخوري
زعفران دم شده غليظ ............................. 1 قاشق سوپخوري
آرد ................................................... 3 پيمانه
بيكينگ پودر ....................................... 1 قاشق مرباخوري
جوش شيرين........................................ 1 قاشق چايخوري
پودر پسته براي تزيين............................. به مقدار لازم
طرز تهیه:
فر را با حرارت 180 درجه سانتي گراد روشن كنيد. زرده و سفيده تخم مرغ را جدا كرده، زرده ها را با شكر بزنيد تا كرمي و كشدار شوند. روغن، ماست يا شير، هل، گلاب و زعفران را اضافه كرده و دوباره حدود 3 دقيقه با همزن بزنيد تا كاملاً به خورد زرده بروند. سفيده ها را جدا در كاسه اي بزنيد تا مخلوط كاملاً پفي و سفيد به دست آيد. مخلوط زرده را با ليسك بخورد سفيده دهيد تا با هم تركيب شوند. در كاسه اي آرد، بيكينگ پودر، جوش شيرين را دوباره الك كرده و به مخلوط زرده سفيده اضافه كنيد و مواد را با ليسك هم بزنيد، تا كاملاً تركيب شوند. قالب مستطيل شكلي به اندازه 30×22 و به ارتفاع 5 سانتي متر را چرب كرده مواد را داخل قالب بريزيد. روي آن پودر پسته بپاشيد و در طبقه وسط فر به مدت 30 دقيقه طبخ كنيد. پس از پخته و خنك شدن، كيك را به صورت شطرنجي (چهارگوش) برش زده و سرو كنيد. به خاطر عطر خوش گلاب و زعفران و هل پس از چشيدن اين كيك هر جاي دنيا كه با شيد ياد اصالت ايران و ايراني ها زنده مي شود.
نكته: مقدار مواد لازم این کیک برای 20 نفر می باشد.
نوش جان
منبع: mamisite.com