بستن

دسر و شیرینی

طرز تهیه نان خرمایی

  • بازدید: 201
نان خرمایی

نان خرمایی

نان خرمایی

  1. مواد لازم برای خمیر :

    ▫️شیر ولرم 1 پ
    ▫️آب یک سوم پیمانه
    ▫️خمیر مایه فوری 1 ق غ
    ▫️شکر 6 ق غ
    ▫️کره 50 گرم
    ▫️تخم مرغ 2عدد(یکی از زرده ها برای رومال)
    ▫️نمک یک پنس
    ▫️آرد 500 گرم


    مواد لازم برای داخل نان:

    ▫️خرما 
    ▫️گردو 
    ▫️کنجد
    ▫️زنجبیل 
    ▫️دارچین 
    ▫️هل


    طرز تهیه:

    🔸خمیر مایه رو با دو قاشق از شکر و آب ولرم مخلوط میکنیم و در ظرف رو می بندیم و کنار میزاریم تا عمل بیاد(ده دقیقه کافیه)

    🔸شیر ولرم،کره ذوب شده و خنک شده،دو تا سفیده و یک عدد زرده،بقیه شکر و نمک رو مخلوط میکنیم،خمیر مایه عمل اومده رو میریزیم و آرد الک شده رو کم کم اضافه میکنیم.

    🔸 آرد رو در چند مرحله اضافه میکنیم، ورز میدیم تا خمیر نرم و یکدستی بدست بیاد(ممکنه همه ی آرد نیاز نباشه تا زمانی اضافه کنید که به دست نچسبه)خمیر را داخل ظرف در بسته مدت یک ساعت و نیم استراحت میدیم تا حجمش دو برابر بشه.

    🔸 در این فاصله هسته خرما رو جدا میکنیم و خرما رو روی حرارت با کمی آب بصورت خمیر در میاریم ،گردو رو با گوشت کوب له میکنیم همراه با کنجد،هل،زنجبیل و دارچین رو بهش اضافه میکنیم.

    🔸بعداز استراحت خمیر رو دوباره چندثانیه ورز میدیم .
    خمیر رو به چونه های 50 گرمی تقسیم و با وردنه باز کرده و از مواد میانی داخلش ریختم و لبه هاشو جمع کردم و توی سینی فر چیدم و روشو پوشوندم.
    فر رو روشن میکنیم و یه کاسه أب جوش داخلش میزاریم و 20 دقیقه به نون ها استراحت میدیم و روشونو زرده تخم مرغ و زعفرون می مالیم.

    🔸 نون ها رو توی فر 180 درجه طبقه وسط به مدت 20 دقیقه قرار بدین (البته بستگی به دمای فرتون داره روش که طلایی شد در بیارین)