آنچه لازم دارید
بادام/ شکر / سفیدهی تخممرغ / خلال پسته
ریزهکاریها
حتما از بادام ایرانی استفاده کنید طعمش خیلی بهتر است. نگران چند تا بادام تلخی که میگویند در بادام ایرانی هست، نباشید. طعم خمیر بادامتان را بهتر هم میکند.
خمیر بادام را میتوانید دو هفته در یخچال نگهدارید و با آن علاوه بر توت چیزهای دیگر هم درست کنید. فقط یادتان باشد که در ظرف در بسته باشد.
اگر خواستید خمیر بادام را طعمدار یا رنگی کنید، به همان مقدار که نیاز دارید طعمدار و رنگی کنید. با اضافه کردن اندکی عرق بیدمشک غلیظ یا هل دمکردهی غلیظ میتوانید به خمیر بادام طعم بدهید. برای رنگ طبیعی هم از زعفران (زرد تا نارنجی)، آب لبو (صورتی و قرمز کمرنگ)، آب کلم قرمز (بنفش) یا اسفناج (سبز) استفاده کنید.
تدارک خوردنی
بادامها در آب گرم بریزید و مدتی صبر کنید تا پوستشان راحت جدا شود. پوست بادامها را بگیرید و بگذارید خشک شوند. وقتی بادامها خشک شد (لازم نیست خشک خشک شوند و اگر مغزشان کمی مرطوب باشد هم اشکالی ندارد) ۳۵۰ گرم از بادامها را در آسیاب بریزید و تا جایی که بادامها حسابی خرد شوند اما کمی زبر باشند، آسیاب کنید. الان نوبت شکر است، ۲۵۰ گرم شکر را هم آسیاب کنید تا حسابی پودر بشود.
دو سفیدهی تخممرغ را در ظرفی که همهی مواد را جا بگیرد، با همزن بزنید تا خودش را بگیرد. بادامهای آسیابشده و حدود ۲۰۰ گرم از شکرهای پودرشده را به آن ضافه کنید و هم بزنید تا خمیری بشود. اگر لازم بود کمی پودر شکر اضافه کنید تا خمیر سفتتر بشود یا اگر خواستید شیرینی آن بیشتر بشود.
کمی از خمیر را بردارید و به شکل توت در بیاورید و در شکر بغلطانید و خلال پسته را هم به عنوان دم توت بگذارید. با شکر رنگی قرمز میتوانید توت سرخ درست کنید. با زرد کردن خمیر بادام میتوانید آنها را به شکل زردآلو در بیاورید. اگر زردآلوی بادامی درست کردید در شکر تغلطانید، کمی آن را پولیش کنید تا براق بشود.
منبع: کوک من