بستن

دسر و شیرینی

طرز تهیه خورش ماست

  • بازدید: 460
خورش ماست

خورش ماست

خورش ماست

  1. برای تهیه دسر خورشت ماست سنتی اصفهان به گوشت گردن گوسفندی بدون چربی احتیاج خواهید داشت. همچنین در استفاده از زعفران باید دست و دل باز عمل کنید. چرا که عطر خوش خورشت ماست مدیون وفور این چاشنی بی‌نظیر است.
    همچنین بهتر است این دسر را از شب قبل تهیه نمایید چراکه هرچه بیشتر بماند بهتر جا می‌افتد و در ضمن در فواصل مختلف با سر زدن به دسر، شیرینی آن را تست کنید و در صورت تمایل پودر شکر و ماست بیشتری به آن اضافه کنید.
    برای تهیه خورشت ماست از ماست چکیده شیرین و نسبتا چرب بهره خواهیم برد. برای این منظور می‌بایست ماست و پودر قند را از شب قبل درون تنظیف ریخته و با قرار دادن تنظیف روی سبدی که زیر آن ظرف گودی قرار داده‌اید کلیه آب ماست را بکشید و اصطلاحا چکیده کنید. (ماست را درون یخچال استراحت دهید تا مانع از ترش شدن ماست شود.)
    برخلاف تصور عموم تهیه خورشت ماست کار دشواری نیست تنها به کمی زمان و نیروی کافی برای کوبیدن گوشت و سایر مواد احتیاج خواهید داشت.


    مواد لازم

    گوشت گردن گوسفندی : 250 گرم
    ماست شیرین : 2500 گرم
    پودر قند : 1 پیمانه
    زعفران : به میزان لازم
    پیاز : 1 عدد


    طرز تهیه دسر سنتی خورشت ماست:

    1- ابتدا گوشت گردن را به همراه یک عدد پیاز و آب بپزید. (نیازی به اضافه کردن ادویه‌جات دیگر نیست.) تنها زمانی که گوشت کاملا پخته شد کمی نمک به گوشت اضافه کنید.
    2- گوشت پخته‌شده را به همراه یک پیمانه آب گوشت صاف‌شده به کمک گوشت‌کوب بکوبید و در حین کوبیدن آب گوشت را کم‌کم به آن اضافه کنید.
    3- زعفران را با آب رقیق کنید و دم کنید تا رنگ مطلوب و غلظتی مناسب پیدا کند.
    4- ماستی که از شب قبل کیسه انداخته‌اید و آب آن کاملا گرفته شده را از صافی رد کنید. سپس ماست و زعفران را کم‌کم به گوشت اضافه کنید و خوب با گوشت‌کوب بکوبید.
    5- همه مواد را به صورت تناوبی با یکدیگر ترکیب کنید تا رنگ دلخواه حاصل شود.
    6- در نهایت خورشت ماست را با زرشک و خلال پسته تزیین کنید .


    فوت کوزه گری خورش ماست بانگارش خودمونی!

    اولا ماستش باید چکیده باشه حتما که ماست چکیده هم لبنیاتیا دارند ولی ماستش باید سفت باشه
    بعدشم برای اینکه خورش ماست خوشمزه ای باشه باید نسبت گوشت و ماستش متناسب باشه
    یعنی هر یک کیلو ماست300گرم گوشت گردن گوسفند میخواد ؛ با گوشت گردن چون کش میاد
    از قبل زعفران دم کرده غلیظ یعنی پررنگ باشه آبش زیاد نباشه ؛ زعفرانش باید حسابی باشه
    گوشتو با کمی نمک فقط میپزیم بدون پیازو زردچوبه و هیچی نمیخواد. تو زودپز یا قابلمه
    بعدش که پخته شد حسابی میکوبیمش تا ریز ریز بشه هر چی بکوبیم بهتره بیشتر کش میاد
    بعد ماستو بهش اضافه میکنیم دوباره حسابی میکوبیم تا کامل مخلوط بشه وقتی خوب مخلوط شد شکرو میزنیم و مرتب میچشیم تا حدی که شیرینیشو دوست داشته باشیم همشم با گوشتکوب میکوبیمش و مخلوطش میکنیم
    بعد آخر سر زعفران اونم درحدی که رنگش خوشرنگ بشه بیرنگ نباشه اضافه میکنیم دیگه دوباره میکوبیمش مخلوط میکنیم تا کش بیاد ؛ بدون حرارت
    تخم مرغم نمیخواد ؛ با گوشتکوب برقی هم اصلا نزنید، خراب میشه


    گردآوری: تحریریه